0

Planterbart frökort - Tack för att du hjälper mig att växa! - Stort kort

I lager.

39 kr

Ett fint, miljövänligt och planterbart frökort med ett vackert motiv på framsidan och blank baksida (samt instruktioner). En fin gåva som är hållbar för miljön!

Frökorten är handgjorda av 100% biologiskt nedbrytbart papper och har små fröer av vildblomster i. Hela kortet rivs i bitar, blöts upp och planteras i jord och vattnas och ses efter, resultatet kommer efter ca 6-20 dagar i form av vackra vildblommor! Kortet kan planteras i kruka inomhus eller utomhus eller direkt i marken på vald såplats. 

Storlek ca 14,8x10,5 cm stora.

Instruktioner

Riv kortet i bitar och blöt sedan upp pappret, låt det dra minst ett par timmar i vattnet. Om du planterar det direkt i jorden utomhus så lägg det uppblötta pappret på marken och täck med ca 1 cm jord. Om du planterar i kruka så bör den vara minst 10 cm i diameter, gärna större. Lägg pappret på samma sätt som utomhus direkt på jorden i krukan och täck med ca 1 cm jord ovanpå. Se till att fröna får mycket sol, står skyddat och vattnas ordentligt. Jorden bör inte torka ut helt och det är bra att vattna lite varje dag tills blommorna vuxit sig stora. Se dock till att jorden inte blir för blöt, det är inte bra för fröna. 

Eftersom korten är handgjorda av pappersmassa och fröer har korten textur och alla ser olika ut, de klipps även för hand, se alla bilder för att få en god uppfattning av hur korten kan se ut. En del fröer är mer synliga på framsida och baksida än andra. Tänk på att färgåtergivningen skiljer sig från skärm till skärm, vi försöker alltid fota och återge färgerna så exakt vi kan.