0

Fröhjärta - kort med planterbart hjärta

I lager.
Antal: 42

39 kr

Ett vackert kort i stabilt premiumpapper med tryck samt ett fröhjärta i mitten. Fröhjärtat är handgjort av biologiskt nedbrytbart papper och har små fröer av vildblomster i. Hela hjärtat tas loss och planteras i jord och vattnas och ses efter, resultatet kommer efter 6-20 dagar i form av vackra vildblommor! Hjärtat kan planteras i kruka inomhus eller utomhus eller direkt i marken på vald såplats. Kortet är blankt på baksidan så det går att skriva där själv om man önskar.

Storlek ca 14,8x10,5 cm stora.

Instruktioner: 

Blöt upp hjärtat i lite vatten i minst 7 timmar. Om du planterar det direkt i jorden utomhus så lägg det uppblötta pappret på marken och täck med ca 1 cm jord. Om du planterar i kruka så bör den vara minst 10 cm i diameter, gärna större. Lägg pappret på samma sätt som utomhus direkt på uppluckrad jord och täck med ca 1 cm jord ovanpå. Se till att fröna får mycket sol, står skyddat och vattnas ordentligt. Jorden bör inte torka ut helt och det är bra att vattna lite varje dag tills blommorna vuxit sig stora. Se dock till att jorden inte blir för blöt, det är inte bra för fröna. 

Eftersom frödelen av kortet är handgjort av pappersmassa och fröer har hjärtana textur och alla ser olika ut, se alla bilder för att få en god uppfattning av hur korten kan se ut. En del fröer är mer synliga på framsidan av hjärtat än andra. Tänk på att färgåtergivningen skiljer sig från skärm till skärm, vi försöker alltid fota och återge färgerna så exakt vi kan. Korten är designade av: Cecilia Stener.

.