0

Planterbart frökort - Lärare sår frön som växer för evigt! - Stort kort

I lager.

39 kr

Ett fint, miljövänligt och planterbart frökort med ett vackert motiv på framsidan! En fin och uppskattad gåva som är hållbar för miljön!

Frökorten är handgjorda av 100% biologiskt nedbrytbart papper och har små fröer av vildblomster i. Hela kortet rivs i bitar, blöts upp och planteras i jord och vattnas och ses efter, resultatet kommer efter ca 6-20 dagar i form av vackra vildblommor! Kortet kan planteras i kruka inomhus eller utomhus eller direkt i marken på vald såplats. 

Storlek ca 14,8x10,5 cm stora.

Instruktioner

Riv kortet i mindre bitar och blöt sedan upp pappret, låt det ligga och dra i vatten i minst  5-7 timmar, gärna över natten. Om du planterar det direkt i jorden utomhus så lägg de uppblötta pappersbitarna på marken (jord, ej gräs eller liknande) och täck med ca 1 cm jord. Om du planterar i kruka så bör den vara minst 14 cm i diameter, gärna större. Se till att fröna får mycket sol, står skyddat och vattnas ordentligt. Jorden bör inte torka ut helt och det är bra att vattna lite varje dag tills blommorna vuxit sig stora. Se dock till att jorden inte blir för blöt, det är inte bra för fröna. 

Eftersom korten är handgjorda av pappersmassa och fröer har korten textur och alla ser olika ut, de klipps även för hand, se alla bilder för att få en god uppfattning av hur korten kan se ut. En del fröer är mer synliga på framsida och baksida än andra. Tänk på att färgåtergivningen skiljer sig från skärm till skärm, vi försöker alltid fota och återge färgerna så exakt vi kan.
Vi kan aldrig lämna en hundraprocentig garanti att fröna gror eftersom den processen kan påverkas av många olika saker såsom övernattning, torka, planteringsdjup, jordkvalite, värme, sol etc.