0

Planterbart frökort - To plant a seed

I lager.
Antal: 17

29 kr

Ett fint, miljövänligt planterbart frökort med texten "To plant a seed is to believe in tomorrow". En fin gåva som är hållbar för miljön!

Frökorten är handgjorda av biologiskt nedbrytbart papper och har små fröer av vildblomster i. Hela kortet rivs i bitar och  planteras i jord och vattnas och ses efter, resultatet kommer efter 6-20 dagar dagar i form av vackra vildblommor! Kortet kan planteras i kruka inomhus eller utomhus eller direkt i marken på vald såplats. Kortet är blankt på baksidan så det går att skriva där själv om man önskar.

Storlek ca 10x9 cm stora.


Instruktioner: 

Riv kortet i bitar och blöt sedan upp pappret. Om du planterar det direkt i jorden utomhus så lägg det uppblötta pappret på marken och täck med ca 1 cm jord. Om du planterar i kruka så bör den vara minst 10 cm i diameter, gärna större. Lägg pappret på samma sätt som utomhus direkt på jorden i krukan och täck med ca 1 cm jord ovanpå. Se till att fröna får mycket sol, står skyddat och vattnas ordentligt. Jorden bör inte torka ut helt och det är bra att vattna lite varje dag tills blommorna vuxit sig stora. Se dock till att jorden inte blir för blöt, det är inte bra för fröna. 

Eftersom korten är handgjorda av pappersmassa och fröer har korten textur och alla ser olika ut, se alla bilder för att få en god uppfattning av hur korten kan se ut. En del fröer är mer synliga på framsida och baksida än andra. Tänk på att färgåtergivningen skiljer sig från skärm till skärm, vi försöker alltid fota och återge färgerna så exakt vi kan. Frökorten är designade av: Cecilia Stener.

.